dimecres, 27 d’abril de 2011

Els abellerols de la font

Matinegem per tal d' arribar abans que ells i així ens dona temps a montar el hide. Tenim un contratemps, els núvols, que de bon matí tapen l'eixada del sol i els abellerols ja estan damunt de les seues atalaies, els arbres secs,  per a caçar tot tipus d'insectes.

Tindrem que esperar per a que un raig de sol atravesse els núvols i ilumine els nostres objectius. Aquesta sessió ha sigut de prova, més que res per a coneixer millor el seu cmportament i els seus posaders de caça i aparellament, encara que aquesta sessió ha tingut un covidat que apareixe de repent al seu arbre sec, tant el mascle com la femella, parlem de la mallarenga emplomallada (Parus cristatus) que tenia el niu just davant dels nostres nassos i nosaltres quasi ni ho veiem, ja que tenia el niu en un petit i resec arbre que a pesar de no tindre vida, dóna vida als altres. Eixir al camp és tota una sorpresa!

Sobre les 7:30 el xip sona i resona i es veuen les primeres ombres aterrar damunt les rames seques. De repent, tota la son sens ha anat i el nerviosisme a recorregut el nostre cos de dalt avall i els tremolors i menejaven fins i tot la tela de hide.

Poc a poc han anat apropant-se a nosaltres, encara que un atreveit s'ha posat davant nostra durant uns minuts.

Quan el sol comença a calfar, es sent a l'oriol (Oriolus oriolus) per el seu hàbitat cantant els seu peculiar cant
tratant-se de les síl·labes: ORIOL-ORIOL. Quan el sents una vegada ja no se t'oblida mai.

Les oronetes cua-rogenques han pegat voltes arreu del hide arribant a parar-se prop de nosaltres en les rames seques.

A més d'aquestes aus, també hem pogut observar altres ocells com el mussol comú, perdiu, críalo, cagaestaques, formiguer, capsot, pu put, caullà, teuladí, verderol i un jovenet i intrèpit gafarró.

Sobre les 8:30 la sessió fotogràfica havia acabat per a no molestar en la cópula.
Abellerol 

Parella d'abellerols amb intents de cópula

Jovenet de gafarró curiós

Críalo (imatge d'arxiu)

Oriol (imatge d'arxiu)
Equip fotogràfic: Olympus e-510, 400mm fixe Novoflex de la 2º guerra mundial que duien els periodistes de camp, trípode manfrotto i comprat a un gitano en el mercadillo de Benidorm, Hide i bona companyía (Vicent Sellés).

1 comentari: