dilluns, 9 de gener del 2012

VERDEROLA O SIT BORT(Emberiza citrinella) A LA SERRA D´AITANA

Un fred que pelava hui si que sentim la plenitud del termómetre baix tan sols 2 graus i ple de gel pel camp i camins.

Una tenda hi ha muntada a la Font del Arbre, promte queden les dos xarxes instal.lades, però hui, poques captures: un tord sellardo(Turdus Iliacus).

Les observacions fan que pasem el matí entretenguts: puja-soques, blanca, merla comuna, paxarells, carganeres, verderols, gafarrons, xou, pasaforats, tencapinyons, xenots,un voltor en vol, també els pàrit canten als pins. Comentar que 3 mamífers s´han deixat vorer: rabossa, conill i esquirol que ve a la Font del Arbre mentres " peguem un mosset".






Però la gran alegria ve quan ja ens anem, un bandol de 25 exs de "Emberiza citrinella" verderola, es observat per Julio i Guille i parem una bona estona per observar-los, ja que anaven junts amb altres ocells( xou i creem que xou reial).

.





Tinc que dir que dos colaboradors fan que tinga fotos per tal de ilustrar l´entrada del passat dissabte día 7 de gener,un el meu bon amic i millor fotógraf: Sergi Aris i l´altre un amic meu de tota la vida Alfonso Alamo que paseja pels barrancs i muntanyes i es molt curiós.



Xarrem i prenem un bon almorçaret amb companyia de dos muntanyers experimentats que portaven de tot a la seua motxil.la.


El sit bord(Emberiza citrinella) ès un ocell que cria a Catalunya i sol esser sedentari però al hiver fa desplaçaments més o menys llarg i mira per a on ha aribat a la serra d´Aitana.
Els observadors erem: Guille, Julio,Santa, Tomás i tz.

1 comentari: