dissabte, 4 de febrer del 2012

2 de febre dia del aiguamols per celebrar-ho fen en Altea una exposició

2 de febrer, dia internacional dels aiguamolls



El grup local de SEO-Alacant inaugura el dia 1 de febrer a les 20:00 h. una exposició d’imatges del nostre riu Algar fruit d’una continuada tasca d’estudi durant els últims 20 anys. La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea ha volgut participar en aquest projecte per a celebrar el dia internacional dels aiguamolls.


Rius, llacs, marjals, saladars i albuferes són alguns dels productors de recursos naturals, culturals, didàctics i recreatius que ens proporcionen sensacions que estimulen la nostra creativitat. Concretament el bon estat del nostre “riu Algar” és un valor actiu per a tots.








Però en aquest espais no tot és “de color verd”. Els aiguamolls són ecosistemes molt sensibles que sofrixen impactes com abocaments incontrolats, fragmentació, contaminació de les aigües, sorolls, naturalització d’espècies alòctones, i un llarg etcètera. Però hem de ser optimistes i pensem que amb unes actuacions adecuades i una certa constància podem anar paliant aquests efectes negatius.







Devem prendre cura dels nostres aiguamolls i dotar d’unes infrastructures com microrreserves de flora, passarel·les, observatoris, etc., que ajuden a fer del nostre riu un lloc on poder desconectar de la vida quotidiana.



Un altre objectiu d’aquesta exposició és mostrar la riquesa orntítica digna de ser protegida, ja que moltes espècies, en els seus llargs trajectes migratoris utilitzen aquest paratge com a zona de descans e inclòs d’hivernada o nidificació. Una llarga llista d’espècies i recuperacions d’exemplars en altres païssos com(Bèliga, Suisa, Alemanya, Regne Unit, etc. ho acredita.







Creem que el dia dels aiguamolls és un bon moment per a fer partícip a tota la població i esperem tindre una participació cada vegada major en els pròxims anys.



Un figura de protecció legal, i no fictícia, podria convertir el riu Algar en un referent a seguir per altres pobles de la comarca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada