dimecres, 2 de gener del 2013

La Mallaeta i Serra Cortina indrets naturals


Hui veig eixir el sol desde el litoral de la Vila Joisa en un espai molt respetat per a tot vilero, però que presenta un estat greu de bruticies i deixalles per tot arreu, així i tot,  no deixa de ser un lloc emblemàtic per a la Vila. Diu el acudit " aniré a la Mallaeta a que me la piquen els corbs" no saben que li tenien que picar però eixe era part del tex.

Una surtida expectacular fotografie jo i un altre fotograf que hi havia també fent fotografies prou més amunt dón jo estava instalat.
Les observacions: cardeneres, merles, gafarons, verderols, tortores turques, pu-put,cul-roi, pit roig, tites, xenots, xenetes, gavines potes grogues, corb marí ( un gran posadero hi ha just a unes pedres baix del parking).









 El cabeço  te una bona panoràmica desde la Mallaeta igual que la antiga construcció que te forma de torre.











una vegada que ja tinc fec les observacions i comprove tota la bona vista i el abandono que te la zona m´en vaig una mica decebut per l´estat del paratge que podriem tindre net senyalitzat amb serderets i un mirador digne per al poble de la Vila Joiosa.

Ja en la serra Cortina que camine fins arribar a una especie de "circus " natural on criava fa anys la qua barrada( perdicera) actualment cria una parella de xoriguers. La vegetació bàsica de la zona: espart, oliveró, margalló, romer, timonet, genebres, sabina i moltes altres plantetes de xicotet port.
Caminant veig per casualitat una eruga que semblava verinosa a dir pel seu aspecte de colors fotrs i vistosos.






Moltes aus veg a poc a poc que puje la muntanyeta , que pareig poco cosa però fa que tinguem una visió molt completa de la Marina Baixa veem les muntanyes com Bernia, Cabeçó, Serra Orxeta i el mític Pug Campana i també com no Aitana la imponet.
Cardeneres, senyoretes, bec-tort, mallerenga qua-llarca, cap-negret, caullaes, roquerets ( Ptyonoprogne rupestris) que durant molt messos no he vist per falta de baixes temperatures però hui estan volant baixet, demà igual tenim sort anellant al Algar.

Ja una vegada que acabe la pujaeta just darrere de la Cortina veig un bancalet que te bon solet i al redós del vent un lloc ideal per a que els atmetlers tragen flor primerenca i no he pogut resistir-me a baixar i fer fotos de este esdeveniment tan important per a la vida.
Comentar que la foto de roqueret pertanyi al meu amic Fernando Camuñas Mohinelo i la tinc en deposit per si en fa falta.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada