dissabte, 20 d’abril del 2013

Rossinyol comú al riu Algar canta sense parar 20-04-2013

Ja fa dies que ha arribat, però no et deixa sentir fins a que pren forçes i pot defensar el seu territori. Aquet ès el cas d´un transsaharià que ve a criar als nostres rierols, camps de citrits i llocs en vegetació d´esbarzers...etc
Fa una única posta de tres a cinc ous de color chocolate quasi brillant, generalment a terra i en molta fulla seca al seu voltant. El meu amic Joan Viadal, el callosí , tots els anys m´avisa per a fptpgrafiar-lo.Però per una cosa u altra no vaig mai.
L´altre dia amb Toni Mulet, el vam sentir cantant i varem estar intentant fer-li algunes instananees, però de poca qualitat.Hui anellant al riu Algar ha caigut un en la xarxa i s´ha anellat, un mascle preciós que pesava 21 grams i tenia la protuberancia cloacal molt dilatada.






Hui el temps ha estat variat , nuvol tot el nmatí i el ventet a partir de les deu fa que les xarxes et moguen un poc.
Captures un total de vint : gafarró, oroneta, rossinyol bort, rossinyol comú, teuladins, buscarla de canyar,trits,xitxarra i xivitona( Acttis hypoleucos).Juanma , Jose i Manolo passen a xarrar un poc mentre jo vaig i vinc a les xarxes . Les 12 de mig dia posse final a la tercera sessió del Paser 2013.


1 comentari:

  1. El día 16 (el martes pasado) los escuché cantar también insistentemente cerca de Benigembla. Volaban Vencejos reales y bastantes Golondrinas Dáuricas.

    ResponElimina