dimecres, 19 de juny del 2013

El gaig blau ( Coracias garrulus) cria a la zona de la Marina en un tronc de garrofer quant regularmen ho fa al tronc de palmera.



Au estival que arriba a la zona sur d´Alacant a mitgans del mes d´abril. En agost ès el mes que comença la seua migració postnupcial e hiverna a la zona sud d´Africa.
El hàbitat preferit es sua i pla i que haja bona cosa de fruitals també molta palmera, sent el morrut una pressa molt habitual igual que altres coleopters i petits mamifers.







Algunes fotos pertanyen a Juanjo Segura i Santa que amb molta amabilitat permeten que les gaste per al meu blog.
Curiosament aquet au cria sempre en tronc de palmera i estem observant que un tronc de garrofer alberga aquet niu tan asequible a la vora del camí i que trobem ja que la carraca entrava quan nosaltres ( Juanma i jo juntament en Juanjo) circulavem per anar al Molar.



Les anades i tornades no et fan esperar molt i mentres tant escoltem al cucut que està a la zona juntament amb abellerols, mussols, xorlits i caullades que canten pel voltant del hide que instalem lluntet del tronc per tal de que no estrany i axí es perque la primera arribada la fa 5 minuts després d´instalar-mos per a observa i fotografiar.El mascle li pasa el menjar a la femella i ès esta la que entra al niu.





Una vegada acabada la bona llum desmontem i a vorer la cria de " moritos " que Sergi monstra amb Jorge , el seu fill. Un nutrit grup de jovens ès concentren en una petita xarca del fondet d´Amorós.


Els companys de hui han segut: Toni Mulet i Jose Alcaraz que encara poden soportar-me així que moltes gràcies pel detall.Les fotos no son de hui, les he tret del meu vell armari ja que observem d´un punt molt llunyà amb telex .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada