dijous, 22 d’agost del 2013

Cercotricas galactotes un ocell que representa una joia ornitològica a la nostra terra

Sempre arriba ben tard provinent d´Africa que ès on passa l´hivern. Maig ès quant ja podem observar els primers exmplar que arriben a llocs molt específics i que formen uns llocs relictics  que conformen els últims reductes dels exemplars alacantins.

 Altres èpoques abundants per la seua forma de vida i els seus conrreus. Ja que te unes preferències ben marcades. Bancals d´oliveres entremesclats de vinya i parres, també figuera palera i sequà en abundancia.


El seu nom de alçarrabos li ve perque meneja a munt i avall la seua cua quant s´instala a la rameta o posadero.També rep altres noms populars com : cuaenlairat i rossarda.
El seu niu sol fer-lo a un pi o olivera a no molta altura i es tracta d´un cove ben redó i d´un diametro de 15 cm aproximadament.
 


 


actualment i ja fa uns anys que Conselleria i Universitat d´Alacant estan realitzant un seguiment i estudi de les parelles existents per determinar les causes i tractar de parar la caiguda progresiva d´alçarrabos a la provincia d´Alacant.
Seguiment e inventariat dels nius i també vorer quins   depredadors actuen sobre ell i l´eliminació selectiva dels més directes per tal de que l´espècie comence a remontar en nombre.









Tant Germán com Alex i altres persones venen fent un treball laborios per marcar parelles i determinar causes que expliquen aquets misteri.  Algunes podrien ser: perdua d´habit i perdua de cultius tradicionals. També execiva construcció i depredadors com la blanca, que actualment es ve fent un control de aquelles parelles que rodegen els nius d´alçarrabos.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada