dissabte, 26 de juliol del 2014

Aus que visiten o críen a la EDAR de la Vila Joiosa ( juliol 2014)

De vegades faig visites a les instalacions de la EDAR de la Vila Joios. El resultat sol ser molt positiu, en referència a observacions i avistaments d´ocells.
Generalment s´apropen per alimentar-se o simplement per criar o també per a beurer( el tudó últimament utilitza la gran bassa per a beure).

Si fem referènca al nombre d´aus, la més nombrosa ès el ànec coll verd, que sòn varies les parelles que et reprodueixen a l´EDAR.



També son molt abundants el cabussonets que crien a pessar de la dificultat de la fluctuació del nivell del aigua que baixa i puja , aquet resulta ser un greu problema per l´estabilitat del niu que fa en superficie.




Per a rentarse i repossar tambe s´apropen les gavines riatlleres i així ho podem vorer per les vespraetes abans de que caiga el sol.


no podiem acabar aquet petit resum d´ocells de depuradora sense nomenar a la coeta , que cria i s´alimenta al interior de les instalacions de la EDAR. i EN PASSOS MIGRATORIS , conforma verdaderes bandades de exemplars.






A les arenetes tranquiles del voltant de les basses sol criar el corriol menut sempre pendent de que 

no xafegen el seu niu , que quasi sempre possa en mig del pas d´un cami o carretera de l´EDAR.

 Hi ha molta més avifauna , però ja continuaré un altre dia.................................................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada