diumenge, 14 de setembre de 2014

Un escuraflascons becfi ( Phalaropus lobatus) s´alimenta i descansa a la salina de Calp 14-09-2014.També en el anellament al riu Algar pas de tallarol de garriga i mosquiter de passa i excepcionalment 2 exs de tellerol gros.

Nosaltres en el riu Algar realitzavem una sessió d´anellament i la jornada havia segut molt productiva
amb captures de mosquiter de passa, tellerol de garriga, buscarla de canyar, tellerol de casquet i tellerol gros( 2 exs). Aixi que ja estavem contents, tot l´equip( Alcaraz- Miguel- Patri- Jose i jo).Pero sona el teléfon i Juanma comenta que tenim un "FALAROPO " a les salinesde Calp i es Wylli qui ho ha descubert.Ràpidament desmontem i anem al saladar calpí on efectivament veem però molt llunyà el exemplar de escuraflascons becfi  amb el telex.Xesca que passava per allí et suma a la activitat.
Gran emoció però també un poc de decepció perque no podem vorel correctament.


Jo a les 18h de la vesprada torne  a la salina , però aquesta vegada vaig a l´altra banda de salina, que ès on està el bicho i disfrute dues hores mirant i fent alguna instàntanea del animalet que no para de menjar larves que floten dins d´un aigua bruta, calenta i densa.
També acudeix Xesca de Benissa i podem observar juntela salinetas al ocellque poc a poc sén va al centre de la salineta.També s´acosten pasejants amb gossos i tractem de que no l´espanten i aquets reaccionen be escoltant.
Altres observacions: flamencs, agróns, ànecs coll vert, camallongues, gavina riatllera i titelles.
La salineta per lavesprada presenta tranquilitat absoluta i vaig poder observar un gran bandol de tudons que mejaven a terra i al voltant dels llentiscles.
aquet fet confirma una vegadamés l´importancia que tenen les zones humides per petites que siguen a l´hora de que els ocells descansen a lo llarg de tot el litoral. EL FALAROPO , cria a la tundra en xicotets llacs i empren un costós viatge de mils de kilòmetres per realitzar el seu cicle vital.


una àguila calçada veem en les salines de Calp, millor dit veu Jose Ferrandiz el nou alumne.

el ramat fa la seua tasca netejant el llit del riu , ja que en alguns llocs hi havia crescut en excés la vegetació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada