dimecres, 14 de setembre del 2016

Dies de migració a les terres de la Marina Baixa . oronetes ( Hirundo rustica, Mosquiters ( Phylloscopus trochilus , Telleros ( Sylvia cantillaans i Sylvia atricapilla) i altres ocells naveguen cap al sud.

La vespraeta del 13-09-2016 al riu Algar en companyia de Jose Alcaraz i Jose Ferrandiz Ortigosa presenciem un enorme bandol de Hirundo rustica que anava a passar la nit al riu . Just damunt nostre volaven a gran altura . centenars i centenars de ocells que no sabien on parar..........
També  van caure a la xarxa , el cas d´un mosquiter musical ( Phylloscopus trochilus). Altres també migradores però menys vistoses a simple vista són : Tellerol de casquet i de garriga.

observem les diferents passos dels ocells en atravesar al continent Africà , el nostre passa just per damunt nostre.



si mirem el cel centenars i centenars de onornetes poblen el firmament sense saber on tirar-se a passar la nit entre la vegetació del riu Algar.
les coetes també fan grans desplaçaments, aquesta concretament una Coeta groga ( Motacilla flava) fotografiada en el Fondó.

cul-roig possat en un espí negre junt a altres tellerols de garriga( Sylvia Cantillans) viatgen junts al seu pas per la peninsula Ibèrica.

  Jose Alcaraz observa un mosquiter de passa( Phylloscopus trochilus) en una jornada d´anellament    
els tellerols menys visibles en la seua migració , però et deixen vorer dins dels espin negre on elles poden alimentar-se i repondre forçes per continuar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada