dilluns, 6 de novembre del 2017

Celebrem el dia del ocells al riu Algar 5-11-2017 ( SEO-XORIGUER- CONCEJALIA - MEDIAMBIENT -ALTEA)

A primeres hores del matí queden les xarxes situades , en aquells llocs que habitualment serveixen per capturar ocells , tant al riu com entre bancals , Toni Mulet i jo acompanyats per Juan Luis Morales , Marina i Patry i Miguel Angel Quereda.

El dia prometia vent i efectivament , cap a les 10h s´inicia unes raxes d´aire que inflaven massa les xarxes.
Però abans van poder realitzar les tasques d`anellar , n´encara que poques captures , però servirem lo suficient com per a explicar i fer vorer a la gent la tasca de marcar i alliberar les aus al riu Algar. Dir que els asistents van estar atents i participatius en tot moment , tant en les aus grans , com en les aus menudetes com mosquiter.

Elias Gomis s´encarregà de portar un brufol del centre de recuperació de fauna silvestre de Santa Faz.Aquet au totañment recuperada va ser la sorpressa del matí.
També tinguerem la sort de que poguerem mostrar un ocell molt important en el riu com és el blauet i explicarem tot el que representa per al ecosistema
Un mosquiter i un teuladí van agradar molt quan vam explicar coses curioses de les seus vides.
Tot el que conte ha segut posible a un bon grapat de gent que sempre arrima el muscle a l´hora de anellar : Toni Mulet , Elias Gomis , Jose Alcaraz , Migue quereda i Patri Busquet , Paco Galindo i el seu fill ,Pau , Juanma Ferreira i el seu fill, Jose Luis Morales i Marina( Fotografa), Alfonso Larios i Paloma..
Per supost no puc oblidar als més jovens que acudeixen i van participar alliberant , fent recortables i preguntant coses que ells estaven interesats

El brufol va deixar en un segon `pla a tot el reste de l´activitat i varem tindre que anar a soltar-lo al Mandem on ell té diferents forant per sobreviurer.Elias y Toni Mulet i una bona colla de fotografs van anar per donar testimoni : Visent ( El xicon) Visent LLopis i J. Luis junt el guarda de Conselleria ( J Bautista Lizaso) i Bea Nondedeu ( Concejala).



Cartell anunciador del dia del ocells , Maria Vera , aporta fotografies i Toni Mulet fa la compossició d´aquet.


moment de traurer de la xarxa al blauet( Alcedo athis) que tan important ès per l´ecosistema del riu Algar.


tractem d´explicar la funció del blauet dins del hàbitat del riu als més menuts i els majors també pregunten i atenen a les explicacions ......
moment en que Diego allibera un ocell , podem fixar-nos com està totalment concentrat en el que fa.
la gent es queda bocabadada de vorer el brufol reial a les mans de Elias Gomis rodejat de la concejala , Juan Bautista Lizasso , Toni Mulet ( fent fotos ) i jo. Tot eren exclamacions d´admiració , ja que algú no l´ha via vist mai.Després van anar a lliberar-lo.







De dreta a esquerra : Bea Nondedeu , J,Bautista Lizaso , Elias , Toni Mulet Juanma Ferreira , T. Zaragozi junt al buho recuperat en el centro de Fauna Salvatge de Santa Faz ( Conselleria de Mediambient)


amb molt silenci anarem a la zona on estaven situades les xarxes , i allí veguerem un teuladi ..............


estem explicant el per qué instalem les xarxes entre dos bancals , per a favorir el nombre de captures i diversitat en les captures.


agafant material de SEO , i de Xoriguer que també col.labora amb el dia dels ocells i els xiquets agarraven tant per a casa com per als professors d´escola.
unes làmines preparades per Elias Gomis serviren d´explicació per definir els viatges , recuperacions i demes del ocells anellats.La concejala portà unes boses per repartir i desaparegueren totes al instant.
Amb joventud con aquesta fa gust treballar per diferents motus.Molt pares han prometud vindre a les jornades d´anellament que fem els dissaptes al riu.
                    esperem que el proper any tinguem aquet èxit i puguem oferir més activitat per als més menut i per supost més captures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada