dimecres, 2 de maig del 2018

Excursió pel riu Amadori amb la meua classe i una excelent companyia Santa ( Ulladers Naturals)

Treballem tots els asistents: 5 sentits del cos humà . No tan sols anem a observar ocells i altres criatures.També degustem( Lledons i pinyons ) , escoltem tancant els ulls ( sorolls , gall , ocells ...etc), tacte (/ manipulem diversos ous que porta Santa a la seua nutrida motxil.la i plomes.El olfacte fa que olorem unes plantes que aporten uns perfums embriagadors.
Observacions tan interesants com un cargolet( Troglodites troglodites), rossinyol bort , rossinyol comú , merla , coll verd, estornell, falciot , oroneta cua blanca, agró blanc i gallineta d´aigua.



tots tenien un quadernet preparat per Santa per observar i escriurer tot allò que anava comentant......

unes plomes per tal de treballar el tacte al igual que uns ous de estruz, gavina i ànecs han manipulat tots els alumnes de 2º b del CEIP Poble Nou. Mestres acompanyants Ana Sánchez i Toni Zaragozi.
Tot el nostre cocle vindrà o ja han vingut a aquesta surtida didáctica lúdica que tan interesant resulta per a escolar i docents.


explicant la importancia dels depredadors d´insectes com l´oroneta cua blanca i també que devem respectar els seus nius.


el capellà canta mentre nosaltres escoltem atents a Santa i aixina eduquem el nostre sentit de la oïda.


una granota al riu señal evident que hi ha vida que devem respectar al igual que ànecs i gallinetres , també deuriem tindre el riu i voltants més nets i amb recursos didàctics per a que fòra una aula de natura: cartells , senyalitzadors barraquetes d´observació i altres coses molt recurrents....


momento on observam tots les oronetes cua blanques criant a un carrer del casc antic i tots atents al que diu Santa.



ademés dels anecs coll verd xicotets l´estel convidada ha sigut el agró blanc que ha fet unademostració de com caça peixets i com engul.









tots observen en massa i no sé com aguanta l´agró blanc la presencia de tanta gent , però agunta i ha segut un momento màgic que hem viscut tots.


un dia de clase fòra de clase, crec que ningú oblidarà aquet mati llarg de bon temps i de iniciació al respecte i observació de la natura del nostre entorn més inmediat.
De tornada alguns agafen pedres de foraets per decorar i que valguen damunt l´escriptori com ja s´havia treballat a clase de plàstica amb Ana que deixava pintar i decorar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada