dilluns, 5 de novembre del 2018

Pugon , formigues i mosquiters a Cotelles ( Polop) 5-11-2018

Són criaturetes molt xicotetes que tenim que vorer amb lupa i que xuclen la saba de la planta per obtener aliment. Les trobem a les plantes i brots més tendres i fan que la fulla s´enrolle i perga vitalitat.De pugons hi ha de molts tipus i de diferents colors: negres, grisos, marrons...etc
Totes les hortalisses són sensibles a tindre pugons i les formigues  aprofiten aquestes colonies per obtindre uns liquids xuclannt.




pugons en gran cuantitat en una fulla de penquera , en la part de l´envés on s´agrupen per xuclar la saba de la planta.


el mosquiter (Phylloscopus collybita)  també s´alimenta de pugons , però del pi i altres arbres que repasen fulla a fulla per anar extraent aquets diminuts èssers  microscopics.


la proliferació de floretes després de les plutges de tardor , fan que acudeixquen les abelles polinisant i extraent els sucs i acumulant per a transportar als seus refugis.




boleta que acumula el polen de les floretes visitades i que transladarà al seu rusc en acabar de fer el seu periplo .Fan diferents tipus de mel ( amb gust a romer , taronger , eucaliptus...etc segons les flors que visiten).Tot un món per coneixer¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada