diumenge, 27 de maig del 2012

ùltims reductes de la Rosarda( Cercatrichas galactotes) a la província d´Alacant

Si nosaltres volguerem contemplar una de les últimes joïes ornítiques de la nostra terra tendriem que anar cap al sud.Cosa que hem fet, en plena calorassa de vespra i suant "la gota gorda" arriben a la Salina del Pinet on contemplem unes colònies de gavina picofina,xatrac menut, llesna, xatrac comú...
Toni Peral arriba com un clau de puntual i després dels corresponets abraços i presentacions hen dirigim cap a una zona molt propera, pero que de dificil accés pel seu terrenyi empinat, polsegós i alb molta pedra que pot trencar baixos i carter.Juanma Ferreira, Jose Alcaraz i jo pugem al 4x4 de Toni Peral i cerquem el "cuenlairat" també anomenat " alçarrabos" o "rosarda" segons on ens trobem. Poc tardem en traurer la parella que acudeix al cant que emeteig el reproductor de Toni i presumint de valentia arriba a possar-se a uns 12 metres nostra, ell i la parella.Tots tremolem, uns més que altres i perdoneu pels instantànees que vos presente pero no tenia a má el tripode.
altres epècies li demanem a Toni i fent aplom de la seua bona pacència ens acosta a vorer la Reserva de AHSA I ANSE on veem les perdius de mar i el xoriguer. També disfrutem de valent observant al picot verd pujant als tronc de palmeres.On hi ha nius de: tudó, gralla i gaig blau.( Au especial del any 2012)
Tinc que dir que el gaig blau es de un bon amic meu Toni Peral que ha fet unes fotos excelents també les de canastera. Només dir que vam passar una vespraeta molt agradable en bona gents i els desitj´´os cumplits i a Toni Peral desitjar-li que tinga sort en la seua empresa de viatges.I també a Juanma per tota la seua amabilitat en els viatges que fem.També a Jose tinc que agrair la seua paciencia que te per eixir a moltes jornaes i sessions d´anellament a hores intempestives que ningú soportaria.
Per finalitzar una parella de cucuts reials i un gaig blau vn eixir d´un arbre i anaren a possar-se a un garrofer una última observació que va fer afició.

1 comentari: