diumenge, 17 de març del 2013

de Santa Pola a Tabarca

Amaneix amb un color molt fort i digne de ser captat per la càmera de fotografiar, ja estic en les llacunetes de Santa Pola on veguerem un muntó de limícoles: Charandrius alexandrinus, charandrius hiaticula, charandrius dubius, calidris alba, calidris alpina.La visita ès molt curta ja que hi ha que embarcar cap a Tabarca i el vaixell no espera a ningú.Una visió molt impresionant es produeix eixint pel la bocana del port i ès que un bandol de 15 o vint ànecs negres volen a ras de mar direcció sur a tota velocitat.

















ja son 5 anys els que participem en aquet projecte internacional, com ès Picole Isole, anellar en petites isles del Mediterrani, on diverssos païssos formen part de la campanya. Tabarca ès ideal per a dur en davant aquet projecte molt vistós i al meteix temps agradable i molt atractiu per a tot anellador.











No podiem anar a la Reserva marina de Tabarca i deixar de prendre una bona paella amb una bona companyia d´anelladors i gent del nostre entorn , també vam disfrutar de la primavera i tot lo bo que brinda.


        Veem un alca(Alca torda) eixint del port de Tabarca i també un  polit cantaire(Numenius phaeopus) .




Aquet magnific exemplar on parla de molts aspectes del Illa fa poc ha vist la llum i recomane que si podeu vos feu en ell. Tot, hist`ria, costums, fons marins, criatures alades i de baix la mar apareixen donant sentit a una publicació que la dipu d´Alacant ha patrocinat coordinat per Jose Manuel Perez i on nosaltres traem un articulet prou apanyaet.







Ja fa 5 anyis i pareix que va ser ahir quan vam possar les xarxes per primera vegada, amb Pablo Adro com anellador i David i jo ajudant. Però no podem para-ho i cal continuar endavant. Esperem que Carlos tinga una bona campanya d´anellament en aqueta segona quincena de març.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada