diumenge, 22 de setembre del 2013

Anllament de Sylvia cantillans i observació de aus rapinyaires migratories a les dues últimes setmanes.


La zona de " les Puntes de Gosalbes" al Campello han conformat les eixides per a intentar capturar en pas migratori "sylvia cantillnans".Poques captures 2, 3 , 4 i extraordinariament 5 anellades.Però ahir ja van se 12 exs capturats i anellats.Una de elles recaptura del any passat.Primer Iñaki després Elias i Guille. També Cristian ve a tirar una maneta i vorer aquet procés de pas pels matiorrals mediterrànis plens de llentiscle i arçot negre( Espino negro) carregat de boletes moraes que les tallarols busquen per engreixar i poder continuar el procés migratori cap al sud.








La setmana passada tinguerem la sort de capturar per a marcar un capçot que intentava mossegar de valent però Elias duïa un guant i van poder evitar mals pitjors.




Varem poder constatar com els abellerols i oandelles marcaven sur en diversos bandols que pasaven a primeres hores del matí i una cosa curiosa de vorer que mai havien vist ès la migració d´un blauet per mig de les llomes tirant a tota pastilla marcant sud també.





Podem observar que content que tenim a Elias deleitant-se en la captura d´aquet capçot jove.




La part baixa de la foto correspon on instalem les xarxes i elles mateixa van cap a elles de vegades fiquem un cant no te perque ser el seu. També acudeixen tallarol cap-negret i capellans i caullaes.
Tudó i tortores europees també les observem per la zona. Els xorlit o alcaravans s´escolten als bancals plans de baixe pegats a la carretera que puja cap a Aigües.
Després d´anellar vam arreplegar i pujarem a Llomes Xixi per continuar amb una tasca que duem endavant a tot  Paìs Valencià que ès observar en punts fixes les aus planejadores i rapinyaires que atravessen el nostre territori: com Aguila pescaire, aligots, xoriguers, serperes...etx

1 comentari:

  1. Es un Capsot o Capsigrany? que li diuen per ací ja que el Capsot propiament dit es el que ve d' entrada, el del cap roig, si no estic equivocat. Sols un adult he vist en la zona de Gata de Gorgos de Capsigrany. De Capsots una parella amb una parella de cries. Gracies. Adeu.

    ResponElimina