dissabte, 26 de juliol del 2014

Les falcies volen baix al Xarco crida especialment l´atenció el falciot reial ( Apus melba) per la seua grandaria i vols a ras de terra.


Sempre a finals de juliol podem apreciar vols acrobàtics dels falciots reials pel Xarco e inmediacions. Aquets moviments son degut a la seua nesecitat de placton. Els jovens fan els seus primers vols acompanyats dels adults que adiestren una i altra vegada fins que la pirueta ès perfecta i aconsegueixen el aliment preciat.
A la entrà de la Vila,  provinent de Benidorm,  també podem observar aquets ocells de gran tamany quasi 50 cms d´envergadura i la panxa blanca com si portarem " bavero".
Crien en parets altes i a Barcelona està docuemntada la cria en edificis. Per aquestes latituts creem que crien a la serra Cortina i als penyasegats del Xarco i voltantns.
Per a documentar aquet petit escrit , el meu amic Santa aporta unes fotos, jo també he intentat fer-ne però crec que no són presentables. Com a depredador té al falcó peregrí que pot en qualsevol moment caure damunt d´un jove a una velocitat propera de 300kms per hora.




                 el seu cant pareix un xirriar d´unes alicates rovellaes : xirrriiiiiiiii 



 E n la zona d´Aitana resulta molt fàcil d´observar aquet ocell tan enigmàtic i viatger , les velocitats que por arribar a alcançar són considerables.I quan passa porp , escoltem "sssss"  fort i estrident.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada