dissabte, 26 de setembre del 2015

El Morro Toig un indret interesant per a l´observació d´aus 27-09-2015

No només destaca la zona com a lloc interesant per observar ocells.També al mateig temps  que caminem descobrir la seua vegetació.El llenticle i el margalló estàn present de forma molt abundant i l´espart i la sabina també apareixen en diferents llocs , però no llunt un d´altre.
A mesura que pujavem a la part més alta anavem escoltant i veent ocell.Unes senyoretes( Aeguithalus caudatus) reunits i protestant han fet que mos fixarem en un caro( Strix aluc) que hi havia camuflat i possat a una rama alta de pi. Ràpidament salta la veu d´alarma i les maquinetes de fotos junt a mòvil i telex intentem cobrir la noticia per a poder contar-la en proves evidents.



Al mirar cap amunt veig un solitari , per`sembla extrany , posteriorment comprovem que es tracta d´una merla roquera( Monticola saxatilis) , creem que era una femella.

Podem vorer a Elias Gomis i Marta Gimenez observan raconet per raconet ja que sembla un lloc per tornar i revissar a fons.Ha segut , pensati fet ja que estavem en el Portet d´Altea i jo he dit d´anar en un moment, el moment ha segut quasi dos hores llargues...............

                    Les panoràmiques són expectaculars, sense ficar-mos en les aberracions que hi ha...........

                     Aquet portet , pocagent coneix ja que està molt amagaet ja en Calp



la excessiva bruma fa que no puguem tindre una miillor foto , però apreciem tota la extensa zona de 
Calp, Benissa , Teulà, Moraira...etc
caletes molt atractives i tranquiles per a prendre el sol , que no divisem desde la nacional 332 ja que el Mascrat dificulta la vissió.
Ací tenim una bona foto del grup que hui hem anat al riu primer i despres, pensat i fet, al morro Toig.

Vegetació molt interesant i al mateix temps instructiva per a la gent que ho tenim al costat de casa i no li fem cas.....


els insectes també mos acompanyen durant tota la ujada i veem papallones en pas migratori i altres criatures que volen que se les pelen.

Per a un geòleg també resultaria molt interesant , ja que hi han processos carstics que observem en les roques.

Per a dir fins l´altra possaré una d´un falcó lluny volant contra el cel que hui s´ha deixat voret també.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada