dilluns, 12 de desembre del 2016

Baixem a la platja La Marina per observar el Melanitta i també asistim en una tauleta informativa a la Celebració del 20 aniversari del Parc Natural de la MATA

Gràcies al meu bon amic Elias Gomis  puc documentar en imatges aquesta xicotea crònica que va ser molt agradable i per la importancia del deveniment com ès que un Parc celebre el seu vigèsim (20º) aniversari i els politics ho creguen.
Primer vam apareixer nosaltres( David Bañuls , Toni Mulet i jo a la platja del Pinet , entrant per l´antiga casa del guarda forestal. Vam observar una cosa negra en mig d´una mar en calma xixa, com diuen els mariners , allí estava el Melanitta stenjnegeri ( ànec fosc) tranquilament en la mateixa zona que Jana el va descubrir tres dies arrere , de quan en quan et tira un cabussó i creem que menja. També s´arregla les plomes i dormita.


anavem caminant per l´arena i veiem gran quantitat de plàstic ( tapons, bossetes i deixalles..) també Toni Mulet agafa unes quantes restes per a les classes que donarà a les xiquets d´Altea en una activitat didàctica organtzada per Rebeca i rEGIDORIA DE mEDIAMBIENT DE ALTEA.
VAM ARRIBAR A PASSAR PER DAVANT DE NOSALTRES A ESCASSOS 3 METRES, MOLT CONFIATS , LES FOTOS SON EXCELENTS, gràcies Elias...¡
resulta que per a ser un ànec fosc estava molt a prop de la costa , però per a nosaltres n´encara resultava estar molt lluny i la llum tampoc acompanya , però el meu amic Elias logra fer unes instànees molt logrades.



després anarem al Fondó esperant vorer les rarees , però res i ja com mos esperaven a la Mata , partirem cap a Guardamar del Segura on la gent del Parc Natural de La Mata va fer una tasca impresionant en tauletes , sombralls per a tots expositors i un refigeri a mig matí i per a colofó una excent solta de : Falcó peregrí , àguila calçada i un xoriguer. Volaren perfectament i el centenar d´assistents disfrutaren de tot. Silvia mos va acompanyar en tot moment i també tots els monitors , que duen una tasca molt interesant,  en la construcció de caixes nius i també en l´eliminació d´aloctones.

Ja al final un suculent " GASPATXO " VA FER LA DELICIA DE TOTS.
La concejala de turisme i mediambient: Fani , mos va rebre de maravilla i vol més colaboració en les asociacions medioamientalistes. També Sergio , el coordinador de Asha va estar repartint llibres i fullets. Marcos també va asistir a la solta d´aus rapinyaires ( ell va ser el que les va dur desde el CENTRE DE RECUPERACIÓ DE FAUNA SILVESTRE DE SANTA FAZ) una excelent coordinació que deuria servir a altres estaments de l´atministració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada