dilluns, 2 d’abril del 2018

A l´EDAR del poble d´Aigües observem molts ocells i un esparver 2-4-2018

El nuvol fa que el dia siga més bé gris i de vegades vol apareixer el sol. Pugem al pobled´Aigües per anellar junt a la xicoteta depuradora que tenen.Cada vegada la vegetació va tancant-se més i resulta difícil instalar xarxes.
Dos xarxes queden col.locades en seguida , tan sols 3 captures : 2 tellerols de cap negret i 1 rossinyol bort.
Observacions: esparver , tudó , caullà , verderol, cardenera, tita. puja -soques , colit negre, teuladins , oronetes, blanques, puput, 
L´imatge del esparver acosat per un gran bandol d´oronetes , ès el més impactant del matí.També un eriço mort i una egragópila de mussol veem per la zona.




ooteca o capsula especial per a fer la metamorfosis la " Mantis" , per sort l´he trobat pujant a vorer el posadero del esparver.Aquet ha volat abans d´arribar jo al gran pí i he perdut l´oportunitat de fotografiar-lo.


ocells en plena migració cap al nord , tant Iñaki Aranguren com jo no vam saber de queet tractava, tal vegada foren tudons.

EDAR del poble d´Aiües que depura les aigues residual i ho tira al barranc i fa que hi haja una vegetació molt tupida i peremne.

la casa vella del pastor alberga nius de diverses especiesd´ocells: teuladins , oronetes , roquers , coetes...


teuladins damunt de plantes plenes de punxes , que fan servir com a refugi per poder fugir de posibles depredadors.....

part important del legat arquitetònic de la cultura mediterránea , tenim als margens ( construccions a base de pedra sense ningún tipus de mezcla i que van unes damunt d´altres en un cert ordre i dispossició , una mica depen de casa artesà).Aquetes construccions són molt bones per a que puguen criar ocells i tembé altres criatures com: rèptils , mamifers i altres






restes de microinsectes que están presents en una "egragòpila ", que ès un reste que tira pel bec el mussol i bàsicament format per tot alló que digerieix.


ocells que s´ha escoltat damunt d´un pi i que fique aquesta foto d´arxiu per documentar la cita ( puja soques)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada