diumenge, 22 de maig del 2011

Anellant oroneta de ribera ( Riparia riparia ) a Xixona

les oronetes de ribera son ocells molt localitzats ja que si no hi han pedreres o graveres no les tenim criant.
Quasi totes les colonies que tenim a la nostra provincia estan ubicades en llocs molt determinats en unes característiques comunes: terra d´arenisca i molt fina, desnivells del terrenyi i certa activitat de remourer terres.Néncara que van a basses a capturar els seus insectes per tal de alimentar als joves , que per cert hui dia 22 de maig ja hem anellat un bon grapat.
El equip que hui tenim: Guille, Pablo i Laura, també estic jo que vaig i vinc aportant noves captures. Un total de 51 exemplar revisats, ja que uns ja estavem marcats i altres els marquem i soltem.
Sabem que hi ha canvit de colonia a colonia, concretament fa anyis vam localitzar uns anellats en Bacarot i estaven en una colonia d´Asp.
Un anellament internacional de provinent d´Italia fa que sabem de bona ma que els exemplar solen intercanviar poblacions de diferent colonies.

1 comentari:

  1. estic molt agrait a tota la gent que col.labora en la tasca de marcar i montar xarxes, ja que sense la ajuda que ens brinden no podriem reatlizar els seguiments i anellaments a les colonies.

    ResponElimina