dilluns, 23 de maig de 2011

LA TORTORA ALS NOSTRES CAMPS

Rebem les primeres visites a finals de març de petits grup o exemplar solitaris, i entre abril i maig fa l ´arribada la major part de població.
A finals dágost comença la seua migració cp Àfrica.

Fa dues postes a l´any , la primera a finals de maig i la segona a començament de juliol. La seua alimentació es molt granívora i de llavoretes.
Suporta una presió cinegética molt gran.Tant en xarxes com en escopeta. Les xarxes de terra aprofiten els abeuradors i menjadors per tal d´asevar-les.

Els seus nius son molt elementals i en poc material, val tan sols unes rametes creuaetes per tal de depossitar els ous que la femella covarà.
Coscolles i mates baixes serveixen per tal de fer suport per ubicar els nius.De vegades els camins son bons llocs per vorer-les menjant pedreta menuda.També les fontetes on van a beurer per tal de refrescar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada