dimarts, 13 de març de 2012

10 de març observem pollla pintada ( Porzana porzana) al riu Algar.

La polla pintada de vegades i observada de lluny facilment és pot confondre per un rascló, però si et fitxes bé veuràs que la base del bec la te més grossa y el bec és més curt.No acostuma a eixir volant i sempre per dins de la vegetació, eixint en contades ocasions al descobert.

Al riu se la pot observar a l´hivern i també en època de migració.
Toni Mulet, Guille Mayor i Julio Merayo la vegueren el passat 5 de març en una revissió rutinaria del riu.

Aqueta setmana Any també la ha pogut observar,Juanma Ferreira la ha fotografiat i Toni Mulet ha constatat fins a 3 exs diferents.


Per altra banda comentar que la jornada del passat dissapte va ser fluixa en captures, ja que reinava un vent molest i a raxes.
12 exs de mosquiter comú i un teuladi va ser totes les captures, però hi havia un grupet molt maco de gent: Any , Celia, Juanma, Carlos, Adrià i jo.

observacions: pit -roig, carganera, verderol, corriol menut, merla, estornel, coeta torrentera i coeta blanca, corb marí, gall de canyar, ànecs i gallinetes.

També cal dir que ja hem començat la tasca d´entrevistes al homes majors que coneixien el riu abans i poden comentar els canvís que han agut a través del temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada