diumenge, 11 de març del 2012

Camallonga (Himantopus himantopus) arriba al saladar calpí dies abans que s´inicie la primavera.

A les salines de Calp aquet any 1 ex de camallonga ha passat l ´hivern sempre a la voreta just al costat de la carretera, menjar n´ha tengut de sobra ja que les larves de mosquit estàn present tot l´any a les aigües de la salineta.

Però hui arriben 8 exs que venen a reproduir-se i ja ocupen els seus llocs de reproducció, venen en parella i algunes pareixen esgotades ja que no poden ni moure.

L´any 2011 varem anellar en PVC més anella metàlica per tal de diferenciar-les de lluny i poder acrditar que ternayen a la cria de la temporada 2011.

Hui estaven alimentant-se a la zona on més fang hi ha.











La varietat devegades arriba a sorpren-mos de ocells observats aquet mati:
un corb canta just al eucaliptus, 8 ànecs blancs dotoretgen pel mig de la salineta, el pit roig pel mig dels caminets, un puja soques als arbres més
tupits i just al costat del carrís, les gallinetes amagades baix la vegetació palustre i les fotxes i espulgabous tarden en possar-se en moviment. Pocs corbs marins i 10 exemplars de gavira riatllera, junt a un nutrit grup de flamencs conformen una estampa de lo més agradable que puguen trobar, tant Jose Alcaraz i jo disfrutem amb l´observació d´aquet panorama natural que ens brinda el saladar calpí







1 comentari: