diumenge, 14 d’octubre del 2012

reietó a les Salines de Calp


les salines de Calp representen un lloc molt necessari per a la migració del ocells i especialment els insectivors.La gran cuantitat de fruits de llentiscle que presenten les mates fan que estornells, cul roigos, reit de tort, tords i les tallarols descansen i busquen aquet indret tan agrait per al au en general.

Hui Jose Alcaraz i jo tractem de anellar i una 20 de ocells cauen en les xarxes repartits de la seguent manera: tallarol de casquet 5 exs, 5 exs de oroneta vulgar, 2 exs de verdum, 1 ex de reietó, 1 ex de buscarla de canyar, 5 exs de tellerol de garriga, 1 ex de tallarol  vulgar. També veem ja tords per tot arreu buscant llavoretes i un esparver darrere les tortores turques. Una tortora europea vola i va directament al carrizar.










La llamina d´aigua presenta hui poca verietat tan sols les flamencs, gallinetes d´aigua i els ànecs coll verd.També les gavines riatlleres i algún corb marí que devegades entra a les salines.
Guille i Julio també acudeixen i conten tot el que han vist per França.


Una eixida de sol espectacular fa que tinga que traurer la càmera per tal de documentar-la una temperatura de 15 graus i un ventet molt suau fa una sensació fredolenca i de pujar les ventanilles del cotxe.(14-10-2012)






prenc el camí d´Aigües i els ocells no estàn actiu i en veig pocs, el que si que veig son les barraques i els reclams que canten sense parar per a traurer altres com : paxarells, cardeneres, gafarrons, verdums...etc
no falten també els capçot que intentes capturar als reclams.

Els primers tords i col roigos junt a mosquiters i tallarols de garrigues també et deixen observar.









Algun tir escolte en arribar a Aigües pero no tant com esperava , els estornells damunt del cables de la llum van a la oliva.I els mosquiters per dins del baladre de la fonteta dels Castellets junt al mitos que no paren ni un minut de reclamar. Comentar que la foto del esparver ès del meu amic Miquel Tirado.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada