diumenge, 27 de gener del 2013

Recuperat un mosquiter ( Phylloscopus collybita ) hivernant al riu Algar ( Altea) provinent d´Arnhem (Holland).






El mosquiter ès un ocell hivernant al nostre riu provinent de les zones més al nord com centre Europa i altres llocs de latituds mes llunyanes. Els vents forts d´aquesta setmana segur que són responsables de la recuperació. Amagat dins de l´espesura del canyar es localitzava aquet petit ocell que tan sols pessa 7 grams.L´anelleta ficava Arnhem -vt ( Holand). Tot un aconteciment per a Juanma i per a mi en aquet matí de fortes ràfages d´aire.




Tan sols 2 xarxes instalades i 11 captures: Rossinyol bort, coeta, mosquiter, pit roig, merla i una gallineta d´aigua que s´escapa en el moment que vaig a per ella.
Els roqueret( Ptyonoprogne rupestris) hui apareixen tard i tan sols uns pocs volen per el riu , el vent fort dificulta la seva presència. Cerquen llocs on no bufe el vent com la zona de la platja el Torres.


Com que jo no tinc la foto de roqueret el meu amic Juanma Ferreira apaorta una ecelent imatge de aquet ocell tan caracteristic de l´hivern. Però que aquet any no s´en han vist molts per falta de les baixes temperatures.Hi el dia s´ha portat be i celebrem la recuperació de l ´anella amb un parell de claretes Juanma i jo.Tinc que fer menció a Toni Zaragozi Baldó que m´ha preparat en un moment el mapeta explicatiu i esquemàtic del cami aproximat que ha realitzat el mosquiter per estar al riu Algar, entre tots ho farem tot.

1 comentari: