diumenge, 31 de març del 2013

Boscarla comú ( Locustella luscinoides) al riu Algar 29-03-2013


Només arribar al riu el cant dels ocells indica i prediu que el matí promet ser bo, l´aroma de la flor del taronger impregna tot l´ambient i enmascara la pudor de la EDAR de Altea. Nosaltres a lo nostre que hui ès el primer dia del PASER ( Programa a nivell nacional coordinat per SEO per determinar i estudiar les aus en primavera d´un lloc determinat ). Nosaltres venim realitzant aquet estudi  fa 4 anys i el llistat d´aus anellades cada any augmenta poc a poc fins tindre una base de dades que puga conformar la població total o prou aproximada de les reproductores i de pas del riu i el seu voltant.




Podria pareixer un rossinyol bort però una vegada l´observes bé no te dubtes tant per la cua com per les tonalitat i forma que dispossa. També sabiem que la teniem en el riu pel seu cantant que pareix un carret de canya de peixca.


         Just uns 4 dies abans capturarem un ( Phylloscopus trochilus) que va arribar a fer-nos dubtar un poc tant pel color de les plomes com per el blnc delventre i sella i ès que alguns individus del nort son així.

Normalment tenim moltes visites i ajudants, destacant: Ana, Wylli, Cecilia, Anny, Jose i jo també en aquet inici de campanya ve Iñaki Aranguren del grup Aranzadi.També: Juanma, Ana, Laura , Visent, Elias, Alfons, Toni Mulet i Adrian junt a Gregorio conformarien el grup de voluntaris , sense oblidar a Alex Izquierdo que pasa tot a taules i revisa posibles errates.


les últimes plutges fan que les floretes poblen tot el voltant i haja un verd especial que esperem que dure molt.
Moltes observacions es produeixen al riu , destacant: Corb marí en formació i emigrant, estornell, rossinyol comú, ànecs ja en juvenils( que tacten d´amagar al seus fills per por a la gavina) , oronetes comunes, falciots, avió comu, gafarrons amb juvenils , verderons, cardeneres, blauet, martinet menut, corriol menut.

e
 aquet exemplar de còlit ros pertany al meu amic Wylli de Keiser que sempre detecta i informa de totes les observacions d´ocells que passen pel riu Algar. L a foto està feta a uns bancals que hi ha pegats al riu.

un agró roig va poder observar fa dos setmanes a la gola del riu totalment camuflat dins la llacuneta rodejat de vegetació palustre i tractant de capturar preses.( foto de Wylli).
i
 
en data de 5 de abril s´observa també pel mateix ornitòleg dos exemplar de perdiu de mar( Gareola pratincola) en plena migració i que el fort vent reinant fa que tinga que prendre terra a la gola del riu Algar.
Felicitar a Wylli per el seu valuós treball de seguiment i tembé com a fotógraf  i documentalista del que passa pel riu Algar.

1 comentari:

  1. Un orgullo (y una diversión) estar en el Zaragozí's Ringing Team! ☺ :D

    ResponElimina