diumenge, 26 de maig del 2013

enganyapastors vola a la font dels Castellets ( Aigües ) en plena lluna plena i poques captures de papallones nocturnes.

Hui la nit no acompanya i ès que hi ha una lluna radiant i tot iluminat.Mal per a papallones i mal per a nocturnes. Però nosaltres estem fins l´ una de la matinada esperant un meracle...........

La companyia era bona i xarrem i sopem, però no cauen les aus nocturnes que esperavem a pesar de que si que veem una parella de enganyapastors( Caprimulgus rufficollis). També a la carretereta que va cap a la Canterella detectem 3 parelles més.



Arriba en abril quan ja tenim moltes polilles i la temperatura ja calfa prou , cria en el mes de juny i els polls eixen a finals d´aquet mes i ja els podem observar posat a la carretera per les nits, sent més confiats que els pares. El dia el pasen parats a terra totalment camuflats degut al seu plomatge criptic a una sombreta.
El seu cant el detectem per tot arreu de Aigúes i també a la Vila en el Xarco, l´altra nit el vam escoltar nítidament per la pinaeta de la casseta de Joan Segovia.


Tire ma al meu arxiu i trobe aquet exemple de dos polls joves que vaig fotografiar a Rabassa anat una vespraeta amb el meu amic Bataller, era juliol i fea molta calor , ells aguantaven estoicament el fort sol de vespraeta. Mentre que els adults intentaven  allunyar-nos del niu.


Tinc que comentar que la pobra Patri , companyera d´estudis de Toni i Laura a Gandia no tornarà mai més per la mancança de captures. Crec que la llarga estona que estaguerem d´espera la pasarem bé contant cosetes i miran la lluna plena. Jose Enrique diu que les coses son així pot pasar de tot , triunfar o per altra banda porra.......


       Patri - Laura- Ana- Jose Enrique- Toni - Pau - Toni M.  El que diriem friquis de la  nit..............


Laura comenta que en lluna plena no cal  sembrar ni tampoc altres coses i nosaltres acabem demostrant-ho.


Algunes de les imatges pertanyen al meu amic Toni Mulet que les aporta per a que disfrutem contemplant-les.



I per a finalitzar la jornada intentarem atrapar en salabre un enganyapastors dels que paraven en mig de la carretera però al no tindre el foco potent emprenien el vol a la mínima que detectaven soroll  i  baixar del cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada