diumenge, 5 de maig del 2013

Xoriguer petit( Falco naumanni) vola pel cel de Villena ja en el ùltims dies de març.


Aquet au rapinaire  menuda , colonial i que arriba a finals de març a Villena per criar formant colònies a les velles cases de llauradors abandonades; ha aribat a ser tot un distintiu de la vall dels "Alorines", fent-se molt nombrada en cercles medioambientaliste. Ja la podem vorer capturant insectes i petits invertebrats i també algun petit rossegador aporta al niu.Acudeixen tots al mateix moment per alimentar a les cries i l´estampa ès digna de ser observada.
Al seu voltant crien tot un conjunt de criatures: mussols, teuladins, coloms, oronetes, olibes...etc
Els camps verds fan que l´aliment siga inagotable i van i venen a una velocitat grandísima.





Tenim que dir que en aquet moment l´expansió de xoriguer petits ha segut tot un èxit i fins i tot van colonitzant any rere any altres zones que tinguen les mateixes caracteistique que el vall dels Alorins( baixa densitat de gent, camps oberts i en verdor, cases abandonades i arbres dispersos). Ha aribat fins a Yecla i Almansa podent-se localitzar amb molta facilitat si eres molt observador.
El meus amics: Joan Sala, Juanma Fereira,Manolo Carrascosa visitarem una zona molt poblada de xoriguers i vaig obtindre unes fotos modestament visibles( ells van fer maravelles......).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada