dijous, 6 d’agost de 2015

Observem:Griva ( Turdus viscivorus), oriol ( Oriolus oriolus) , caullà( Galerida cistata) , capçot reial...etc

Els nuvol hui retarden la surtida del sol i el temps presenta un boxorno prou fort que dificulta respirar.Llocs en ombra busquen els ocells , com pinades i arbres tupits.
Hi han pocs llocs i els que hi han et troben als barrancs i rambles que abans eren les sendes per al ramat i era on estaven els corrals, hui apenes queden ovelles i cabres al poble d´Aigües, fa poc havien 5 ramats.

les papafigos o també anomenats oriols descansen itenen a les cries repartides per totes les branques d´arbres alts de gran port. Defensen de qualsevol perills al joves, cantant i volant de manera molt espectacular i eixin a vorer qualsevol intrus i soroll per tal de retirar-lo de la zona.


si mos figem podrem vorer tres papafigos repartits pel gran pi , que ve a confirmar el que acabe de dir.
        .podem vorer dos exemplars, un vistós i altre menys cridaner totalment camuflat dins del garroferdia de boxorno, ja que la humitat es superior al 80 per cent i la temperatura també alta sobre els 32 graus centigrats.


l´atmetla ja està bona per a ser arreplegada, però el preu no ajuda a que la gent l´arreplege per a vendre.la griva o també ( Turdus voscivorus) es un ocell que s´adapta molt bé al secà i podem observar-lo tot l´any.
la caullà totalment confiada amb el seu camuflatge pel plumatge , vola però no et meneja per no ser vista al costat del camí just pujant de la fonteta del Castellet, aquesta font mai es seca, per molta sequia que tinguem. el camp amb un color totalment groc per falta de plutges i excessiu sol , la vegetació socarrada i latent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada