dimecres, 28 d’octubre del 2015

En el castell de Santa Barbara observem gran quantitad d´aus degut als canvis de temps que venen produint-se en les últimes setmanes.

A primera hora del matí i sempre veent surtir el sol desde la part alta del castell puc observar gran quantitad d´ocells: cul-roig, pit roig, xenetes, bec-tort, cardeneres, coetes, solitaris, trods , xoriguer...etc
Les vistes desde aquest indret són expectacular i la ciutat comença a despertar. Poca gent i el qui camina ho fa amb el seu gos , o tan sols per fer ejercici matutí.
Els encarregats de mantindre el jardí en perfectes condicions sempre comenten el que hi han vist.


























segons on fixem la vista vorem unes o altres muntanyes, en aquet moment tenim Fontcalent devant nostre.
la serra de Sant Julian o també coneguda com a serra Grossa on cria corb i xoriguer a més de solitari i cul-blan o ( collalba negra).
            tot Cabeçó devant del nostre prismatic que cap a la vesprada vorem amb millor llum i contrast.



el castell te molts llocs on parar-se els ocells i quedar camuflats, és el cas del xoriguer que para molt a menut en aquet indret.



moltes vegades portem als alumnes al castell on monitors expliquen flora i altres curiositats de la zona.
.
present tan sols en estiu i podem observar-ne moltes mates a tot arreu pel castell en zones escarpades i en pendent.
tot el mes de setembre ha estat present al castell i aixó que deuria havers´en anat al finalitzar agos, parlem del Muscicapa striata) també conegut com a " papamosques gris".
les dos últimes setmanes ja et deixa sentir pel seu cant a primeres hores del dia sempre en l´espessura o be en terra menjant per la vora dels camins , aquet ocell també sofrix la captura del caçadors.
molt fàcil d´observar per damunt dels pins en el seu nucli familiar format per 4 o 5 ejemplars emitint un xec-xec xec per tal de mantindre el gupet familiar unit i uns sempre prop d´altres.

1 comentari: