dimecres, 6 de gener de 2016

Novament mos acompanya el vent , però hui en les zones humides del P.N de Salines Santa Pola , Pinet i P.N. Fondó. 6-01-2016 amb la bona companyia de Juanma Ferreira.

La primera paraeta no podia ser altra que les salines de Santa Pola i concretament la mítca torre del Tamarit.Observem : flamencs, limicoles, gavines , corb marí, anecs blancs .....
Estava a punt de surtir el sol.I el ventet ve molt fresc no com dies abans.
Després anem a les salines del Pinet i observem: agulles, cul roig , pit roig, cagastaques, ànec blnc.
La platja del Pinet amb una mar picaeta pel vent et deixen vorer el mascarells i gavina d´Audouin, caullades, verderols, gafarrons, teuladins........

                      les gavines ja van juntament mascle i femella i a la Torre del Tamarit crien varies parelles.

les agulles queden protegides del fort vent en la llacuneta que queda front al parking de la Salinadel Pinet.També podem apreciar en altres balses : ànecs blancs , algun flament i cul roig i pit roig.
les caullaes rebusquen en la voreta de la mar, cosa prou interesant que crec que es un cas únic de la zona.


             ja en el Fondó veem les judies , però no la social i si que veem tres grues i posteriorment 10 exsun rapinyaire molt àgil i menut que sol posar-se en xicotets muntons de terra o pedres i camuflatge perfecte , no sols vores a simple vista si no vas en busca d´ell. Aixina i tot costa diferenciar-lo d´una pedra o estaca.
 podem vorel¨ho mes lluny i totalmet passa desapercebut , inclós passen el arpillots per damunt i no el veuen.   XORIGUER intentant caçar un xicotet insecte i mira sense percatar-se de la nostra pressencia del cotxe.
 altra vegada possat en terra el ( Falco columbarius) al limit entre dos superficies diferents de coloració de terra.
       el Anthus spinoleta et deixa fotografiar molt prop del camí .entre el avions roqueets podem vorer en tota claritat un avió ( Delichon urbica)  però no la daurica.


el pastor mos conta com DIPUTACIÓ FUMIGA EN PESTICIDA LES VORERES DE LA CARRETERA i sense avissar cosa que resulta molt nefasta i verinosa per a la fauna.

veem extranyats com un gall de canyar tracta de caminar per els camps de Vistavella , I LA NOSTRA PRESENCIA FA QUE TORNE A LA PROTECCIÓ DE LA VEGETACIÓ DEL CANYAR.LA CARRETERA INVADEIX LA VEREDA QUE ABANS SERVIA I HUI TAMBÉ SERVEIX PER A DESPLAÇAR-SE EL RAMAT.............
PER DAVANT DE LA PORTA SUR ATRAVESEN I CONTINUEN EL SEU CAMÍ SEMPRE MENJANT I ALGUNES CAUEN AL CANAL I EL PASTOR VA TRAENT-LES.


Un dia que no mos acompanya la llum , però si que s´han vist una llarga llista d´ocells i a les dos tirem cap a casa.Agraïr al meu amic Juama Ferreira que ha conduit i arribe a la dinà del dia de Reis a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada