divendres, 30 de desembre de 2016

Aigua a tot arreu i pit roig , mussol , cul roig al poble d´Aigües 30-12-2016

La temperatura ha caigut  fins al cero graus i tenim bons ejemples que ho acrediten ja que els garrofers i altres vegetals brillen per les cristalets que tenen en les seves fulles.
La frescor fa que anem ben forrats de roba i botes per l´aigua que baixa pel barranquet dÁigúes.
Canta el mussol a les 7h 45 m del mati i al mateix temps s´escolta el picot no lluny d´allí. El pit roig el més escoltat i també anellat . La tita no arriba fins les 11h del matí i les blanques tan nombrosses com sempre a pesar de que veem dos cadavers a la vora de on anellem.
Elias Gomis ve i porta un cafenet molt calentet que mos ve molt bé i esmortzem en tot la tranquilitat i aprofitem per fer un xicotet recorregut fotogràfic i anem descobrint un gripau atropellat, un caragol , caragolets negrets d´aigua , un dragonet , floretes , vespes de roca , una casa cova ( habitatge típic d´Aigües) i un llarg etzetera....


jove de pit roig ( Erithacus rubecula ) aprofitem i observem obrit-li el bec i mos fixem  en la mandibula per la part interior i segons estiga més groc o menys ja diem si ès jove o adult , també mirant la ploma.

mussolet possat al seu vell garrofer , observant .....

juvenil d´adragonet rossat en la fonteta dels Castellets , un verdader tressor.


cul roig al atmetlet que n´encara te fulles seques i atmetles sense recollir a 30 de desembre que estem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada