dissabte, 3 de desembre del 2016

Gran entrada d´ocells l riu Algar i Acrocephalus scirpaceus ( Boscarla de canyar) anellada 3-12-2016

Amb la observació d´una bequeruda al riu ( Scolopax rusticola ) en la zona d´anellament del riu Algar comence la jornada  que va ser molt intensa i llarga. Les captures continuades i com que anava i venia amagant-se el sol , les xarxes no arribaven a detecatar-se.Els mosquiters han segut els més abundants i gafarrons , també coeta torrentera i  senyoretes ( Aegithalos caudatus ). Crdeneres i l´estrel.la que m´ha sorprés molt la buscarla de canyar , que deuria ja estar al continent  Africà. Ja que els mes de agost i setempre solen mampendre el viatge de migració.


les darrere plutges han fet saó a la terra i fins i tot xarcos i fang , cosa impensable fa una setmana........
diferents recaptures d´anys anteriors s´han produit aquet matí al riu anelles que comprovaré per saber exactament moltes vegades han vingut a la zona.
el tellerol de casquet també sol estar present durant les quatre estacions del any al riu Algar.................
  el xop ja va deixant caurer les seves fulles i els mosquiters bbusquen insectes pel tot el arbre revisant racó a racó.

Buscarla de canyar que no vol partir cap al continent Africà i restarà entre nosaltres n´encara que té prou greix  i podria ser que s´haguera extraviat.........




observem els cercles de creiximent de les plomes de la qua i ademes les taques de la llengua , es tracta d´un jove de boscarla de canyar.

per un moment apareixen els roquerets al riu , abans tan nombrossos en dies de baixada de temperatures i vent gelat.

Un dia per a recordar i Juanma Ferreira m´ acompanya durant una bona estona , també Jaume de Callosa d´Ensarria , que baixa corrent i la familia de Pau que passa pasejant al goset.....................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada