dimarts, 3 de gener del 2012

dies primaverals i nits fredes fan que tinguem un temps canviant

Hui amaneix de forma espectacular i jo tinc la sort de poder disfrutar d´un fenómen natural molt important per a tot ésser viu.

A la gola del riu Amadori contemple la surtida del astre rei i una solitaria coeta torrentera patrulla la voreta.



Les primeres llums cauen directes a les casetes del Arsenal que de colors diferents brillen devant de la mar Mediterrànea com fa anys en arrere.


Quant arribe al riu Algar veig al cigne lluitant, tot escarotat , contra un gos que ha tingut que tirar en rere ja que la poténcia de l´au ha guanyat.

Jo monte el trípode i en un raconet sense armar ni pols ni remolí trac la camera i el meu àntic telex " novoflex " i a esperar el moment que s´acosten a mi per tal de fer alguna instantànea que mereixca la pena. No tinc que esperar molt per que comencen a desfilar: gallineta´d ´aigua, blauet, coeta,pit -roig, cagastaques, pit blau, corriol , gall de canyar , garceta blanca, ànec coll verd, gavina riatllera, corba marina i mosquiter comú.També acudeix :teuladí i cardeners a beurer.














Però dos grates visites venen a la platja i xaremm un poc,són Laura i Juanma.Un gos acompanya a Laura i el seu nerviós fa que les aus prenguen mesures.

Tocava recompte d´ocells a Calp i allí anem: ànec blanc 2 exs,agrons 16exs,flamnencs 36 exs, gallineta d´aigua 4 exs, ànecs col verd 5 exs, camallonga 1 ex, coeta torrentera 3 exs, corba marina 11 exs, gavina riatllera 22 exs, gavina pota groga 16 exs, garceta blanca 1 ex, bisbita de muntanya 1 ex, xivitona 1 ex, 1 ex de corriol petit. Jacobo i la seu dona ens ajuden a Laura i a mi per tal de completar el llistat d´aus.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada