diumenge, 30 de setembre del 2012

Després de les plutges anellem al riu Algar i Salines Calp

el matí comença capturant buscarles de canyar( Acrocephalus scirpaceus ) i oronetes ( hirundo rustica) que han passat la nit en els canyars del riu, buscant el refugi de l´enorme temporal de vent i aigua que la vespraeta del divendres va afectar a tot el llevant.

El pit blau també cau per a ser anellat i un strilda que va juntament en 15 exs de aquet ocell diminut i escapat de gabia que começa a ser molt comú al riu.Tindrem que estar atents per que les seues poblacions no creixquen en desmessura.
Una merla en plena muda també cau a la xarxa juntament amb un tallarol vulgar( Sylvia communis). Juanma comenta a tots que al saladar calpí ha vist molts migrants, especialment tallarols.
El diumenge 30 de setembre visitem el saladar calpi, hui no ve Adrian pero si que contem amb l´ajuda de Amalia, Jose i Guille.
El menjar que hi ha disponible al saladar calpí fa que un fum de tallarols i altres ocells descansen en aquet petit lloc verge rodejat de edificis.

Les captures començen bon matí al voltant de les 7:30 i a mesura que el sol apereix minven les captures.
Cul-roig reial 5 exs, pit roig 1 ex, buscarla de canyar 2 exs, reietó( regulus ignicapillus) 1 ex, merla 2 ex, tallarol  de garriga 6 exs, tellerol vulgar 1 ex, verderola 2 exs.





Però si tinguerem que destacar algun fet de hui , jo diria que la captura d´un exemplar de reietó ès el més sorprenent i també històric ja que no el teniem en el llistat de captures anellades a la salina de Calp.Si que el teniem escoltat en barranc de Calp just arribant a Benissa peo mai tan prop de la mar.

Ja una xicoteta ullaeta a les salines veem que hi ha un gran baldol de flamencs, ànecs colls verds, un cabussonet coll negre, gallinetes d´aigua, coetes torrenteres, 2 exs de camamllonga, gavina riatllera, gavina pota groga, 2 exs de agró blau.

Un bon matí per a disfrutar de aquet inici de tardor que ja fa gana abrigar-se per la frescor matutina i per l´humitat que despren la salina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada