diumenge, 12 de maig del 2013

El rossinyol baix el pantà del Amadori i altres ocells

Si visitem la zona i escoltem , notarem tota una amalgama de cants i melodies. L´oriol amb el seu cant dient " papafigo" repetint de quan en quan. El capellà amb la seua estrofa " tot estiu ". I el rossinyol amb el seu cant potent. I sense poder vorer-lo però si escoltar-lo.

Altres ocells com : pu-put- oronetes ( comuna i cuarrogenca) i papamosques , reietó , coeta i cardeneres i gafarrons . Formen unes cantories que mereix la pena escoltar-les.



El rossinyol ès una espècies molt abundant al nostre entorn , especialment a barrancs i cultiu amb molta vegetació de ribera i bancals tupits de brossa i arbres alts. Al voltant del pantà tenim aquestes condicions de molta vegetació i aigua en abundància.
Poetesi esciptors com:  Salvador Espriu, Josep Pla , Josep Carner ... etc, han escrit del rosinyol i el seu cant tan maravellós.També el tenim present al nostre Folklore ( cançons populars, acudits i contarelles) i ès que viu prop de l´ home a llocs molt humanitzats i cria a ras de terra o a poca altura envoltant el seu niu amb fulles seque i així mimetizant-lo.






Però a la natura ocurreix com a la mateixa vida ,  hi han criatures que pasen inadvertides sense fer ni pols ni remolí i que també son importants per a la cadena tròfica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada