diumenge, 5 de maig del 2013

papallones i ocells als barrancs de Xixona cada vegada més adaptats

Caminar sense  cap pretexte pot ser un alicient per a qualsevol persona , nosaltres ( Manolo i jo ) teniem un pla marcart. Es observar el pinsà trompeter ( Bucanetes githagineus) que no localitzarem en tot el matí, i mira que caminaremi caminarem a tot lo llagrg que te el barranc.
Anavem fotografiant papallones que volaven al nostre costat.I escoltant tot una mena de cants de ocells adaptats a terrenys poc plutjosos i amb vegetació característica de semi desert.
El cul-blanc, solitari, roqueret, teuladi , oronetes, tallarols......





Va tindre que passar tot el matí per a que detectarem alguns exemplarque anaven uns rere altres i de quant en quant prenien amb el bec unes rametes per tal d´aportar-les al niu. Segons el xiq que fa el seguiment del pinsà trompeter hi han ja juvenils pel barranc. I van canviant de lloc molt sovint per tal de despistar possibles depredadors( serps, fardatxos, blanques i capssots...)
Quant vamentrar al barranc la primera vissió que apreciarem va ser un petit ramat d´arruis o ovella bereber com diuen a Francia.
Manolo Carrascosa i jo vam poder observar aquet petit ocell que et troba en dispersió cap al nord i any rere any apareix a diferents llocs.
De costums molt tranquiles i amant de llocs aïllats que té un aliment abundant com pot ser l´espart i altres plantes de rambles i barrancs secs. S´adapta a barrancs de algebs i amb pareds molt pronunciades que devegades instala el seu niu.Néncara que pot fer-lo baix de qualsevol planteta que el mimetise.
No poguerem fer cap foto decent i he trirat d´arxiu per tal de mostrar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada