dissabte, 8 de març del 2014

Cucut reial ( Clamator glandarius) a la zona de L´Alacanti i la Marina Baixa. Les Blanques ( Pica pica) el perseguixen 8-3-2014


La sort  hui la tenim de la nostra part i ès que podem observar, relativament prop un cucut reial que canta posat en un garrofer. Un altre revoloteja pel voltant , enfrontant-se a una blanca que la duen loca.





mentres el cucut reial fa tot el que pot per deixar-se veure , la qua-blanca tracta de passar inadvertida al marge.



                   El cul-roig sempre de rameta a terra i capturant insectes o petits invertebrats









        El cableper a elles ès com una carretera i van millor que per terra, però quan les àguiles detecten aquet costum , crec que tindre captures espectaculars, haurà que estar a la güaita.




la caullà sempre puja a zones on pot controlar, tant per capturar les seves preses com per divisar el perill o distraurer el seu niu.




Dos parelles de pu-put he localitzat hui, la primera prop d´un garrofer i la segona damunt d´un contaor de llum, el revisor s´han durà bona sorpressa al vorer el niu dins , ple de polllets.



si la semana passada parlavem de l´eruga de la procesionaria , aquet moment tindrem que fer menció a un coleopter de fòra de la nostra terra que fa molt de mal a les palmeres, mireu un exemple del que dic , no ès una són dues les afectades i centenars per tot arreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada