dijous, 24 de desembre del 2015

Visitem les zones humides del sur d´Alacant amb molt bona companyia i nùvol totaldurant la visita 23-12-2015

hui totalment convençut que podriem vorer el " elanio" i la " avefria social" abaixem a les zones humides del sur d´Alacant. Mos trobem a uns grans ornitoleg: Pep Canto, Pau Santonja i Veronica.
La zona de la porta sur del Fondo ès la triada per observar: per tal de observar les últimes noticies.
Quan apleguem vola el grup de limícoles i resten: coetes i tites per tot arreu, Vam poder vorer els xoriguers , arpillots i els roquerets que estaven per tot arreu.


previament a trobar-mos amb la gent vam estar en la zona de Santa Pola i Torre Tamarit .Mentre eixia el sol lentament amb un ambient de humitat constant i palpable per la sensació térmica que fea.



Wylli i Any miren detall per detall sense deixar escapar res i assaboregant-ho i anotant les ocells que observen.



Toni Mulet també ès molt metòdic a l´hora de contemplar i observar, mira fins al últim raconet i ho trau tot , en aixó no en pareix a mi.Gràcies a Any que va conduir desde Altea en una jornada completa de visita a les zones humides del sur.Pena que no veguerem lo que duiem pensat, però el dia va valdre la pena, ja que estaguerem en bona companyia i a part el cabussonet blanc va arreglar el matí




les gallinetes d´aigua i les fotxes s´amuntonen prop de la salicornia on elles troben un bon refugi i lloc per secar-se i arreglar-se les plomes de bon matí.
                       mosquiter en el tarai desparasitant-l´ho de pulgó i de pas alimentant-se ......

qa l´altra banda les gavines troben bon lloc per a descansar i rreglar-se el plomatge ( reidora, pota-groga,  audoiun, ...també arxibebes i corriols menuts).

La primera paraeta queda vista i passem a la Torre del Tamarit on sempre veem flamencs i corbes marines, gavines bec fi i alguns limícoles, però hui estava un poc pobre.Tan sols unes camallongues, flamencs i algún agró i corba marina volant.


baix d´una pedra buscant un xicotet cranc que han descubert recientment que crec no correspon a aquet lloc.

      sempre estan per la zona són fixos , tendriem que possar-los en nómina. Donen vidilla a la Torre.



ja en la porta sur , els camps totalment enxarcats ja veem: espulgabous, coetes, tites, alondres, moritos, xoriguers, arpillos, roquerets, capçot, puput, grajilles, polletes...........






                    tots ben abrigaets ja que la frescoreta era continua i el sol no eixia ni per casualitat.


una vegada dins del Fondó ja salta la noticia i veem un cacussonet cap negret totalment blanc i ja està montada, intentem fer una foto , però la distàcia era considerable i va ser Pau el que va aconseguir la foto que aporte com a testimoni , però tot un èxit degut a la falta de sol i la llunyania que hi havia........
la foto es de Santonja P. tot un detall deixar que puguem mostrar-la per il.lustrar la xicoteta crònica.





moment previ a la foto de grup on Toni Mulet prepara la seua càmera per inmortalitzar el moment.
de esquerra a dreta:Wylli-tz-Veronica Cortes( Ornitologa alacantina internacional)-Anny-P. Santonja-Toni Mulet-Pep Cantó( el seu feudo " la font roja).
despres d´aquesta instantanea anarem un moment a l Pinet i vam poder observar: agulles, arxibebes, , corriols, agros, flamens, gav picofines, capçot, tallerol, cap negret, dos raboses, llesnes, camallongues, roquerets, mosquiters,.....






un últim intent vam retornar per a vorer si veiem la social i el Elanio, però res de res ....................



zona del elanio que per molt que vam mirar no veguerem no meés que un aligot als cables de la llum.

El famós( morrut o "PICUDO)  destructor de les palmeres aquet coleopter que ès alocton no te hui per hui depredador i tenen que capturar-los en trampes.I deixa manera intentar acabar en ells , lluny 
de la realitat...............

Tirant má del arxiu trobe aquesta foto de fa escasament dues setmanes que si que vaig poder tindre davant meua en la torreta dela llum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada