dimarts, 26 de juliol del 2016

Al saladar calpí hui dues camallongues ( Himantopus himantopus ) anellades i matinegem per no tindre masa calor 23-07-2016

Al voltant de les sis del matí estic a les dependències de la guardia municipal , per evitar molesties mentre anellem a la salina. Ja que algú sempre crida dient : "que alguns estan entran dins de la salina per agafar flamencs". A pesar de totla policia mos visita , però bé , sempre esta molt be que vagen amb combte.
Una vegada que arriba Elias  , Xama i Angel mos marquem com a prioritari agafarles pollets de la camallonga que ha criat a l´illeta que hi ha en mig de la salineta.
La nostra sorpressa ès que de les dues que deurien haver tan sols queda una , l´altra depredada per gavina o amagada.
Comprovem que ès bona per a marcar-se i coloquem dues anelles: PVC bla ellles.nc  i una metàlica.
Repetim la mateixa faena en front, on la majoria de juvenils vola , a excepció d´una que a pessar de tindre ja el plomatge desnvolupat no alça el vol i tracta d´escapar nadant i també busejant.......
Mentres tant Xama i Angel miraven a vorer on s´amagaven per comunicar-ho i aixina poder a nar a per elles. Tinc que dir que el més jove de l´expedició era Israel que també entra dins de la salina per ajudar ell i son pare que et queda a terra.



    veem a Elias Gomis, Xama amb una camallonga i Angel tots ben equipats a pesar que les botes son curtetes.........

un ou de ànec blanc trobem just a la voreta de la salina i una vegada preguntem a Ricard Gutierrez , informa que no es de flamenc , ès de Tadorna tadorna.

    Israel sempre atent a tot monstra el ou i colabora amb totes les tasques que pot i també en les que no pot molt voluntariós i treballador.
Elias Gomis mirant anelles i detectant on queden les altres jvenils de camallonga per anar directament.
          nius que han fet , però no han depositat cap ou , ja que Elias i jo comprovarem in situ els nius.
quasi microscopic ès la Artemia salina que ès abundant a tota la salineta , fa que els flamencs s´alimenten i prenguen la coloració rogenca.
revisem i escorcollem ja que el mimetisme amb la vegetació i el terreny ès molt utilitzat pels juvenils de camallonga.




una lectura del 2011 de camallonga a la Salina de Calp ha possat a tot el equip molt content i veem que poc a poc van logran-se noves informacions d´anys passat. Agraïr a tot l´equip el temps dedicat i les matinejaes que es peguen per la meua culpa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada