dissabte, 30 de juliol de 2016

Els oriols ( Oriolus oriolus ) es reuneixen al voltant de la vegetació alta del riu Amadori ,prop hi han figueres ( verdal i mora) 30-07-2016

En quant arribes a la zona , escoltes uns crits semblant a un gat i altres notes com si de una flauta es tractara. El seu cant arriba a dir : oriol---repetidament.
També veus a les joves volar d´allà cap ací i amagar-se dins de l´espessura dels arbres ....
Els adults van darrere elles tractant de possar pau a tot el desgavell que organitzen.
No sols puc vorer i escoltar les piruetes dels oriols , també veig : oroneta comuna, oroneta cua-roquenca , oroneta cua-blanca , cavallet, papamosques , tudó ,colom roquer , blauet i busquereta cap-negret. 


niu de oriol que penja d´una branca de pi , agafa molt materials i aprofita tot . Aquet niu el vaig observar a Aigües jus a la vora de la carretereta del pantano que puja a Aigües.
              entreaper veem un juvenil de oriol en un garrofer , arbre tupit que utilitza per a camuflar-se .juvenil que ve just on estic a mirar i  i escuadrinyar són molt curioses , sobretot el inmadurs.
gallineta que trau endavant quatre pollets , en una bassa baixant de nivell continuament , tmbé escoltem al blauet , però no podem captar ni de lluny.

silueta de dos oronetes cua-rogenca , una d´elles fent-se de voler , però si no du regal res de res.......
el papamosques un ocell que sempre va de branqueta a branqueta intentat capturar insectes , molt faener.
banyant-se aprofitant una petita fuga del pantà del Amadori a pessar dela escassa aigua que té.

Cap comentari:

Publica un comentari