dimecres, 21 de novembre del 2018

de la voreta de la mar a la muntanya de Sera Bernia 26-11-2018

El vent bufa fort i observem a la gola del riu Algar on es concentra un bon grup d´ocells : Gavina riatllera , corba marina , ànecs coll verd , fotxes ,agró , gavina pota groga i cabuçonet.Els grups de riatlleres anaven i venien cap a la mar.
Pel cel i per dins de la mar veiem un nombros nombre d´aus volant cap al nord-est amb certa dificultat a causa del forrt vent reinant. Mirem amb prismatics i es tractava d´una trentena de capons reial i tenen que baixar l´altura i a la vora del Portet Sant Xeixo volen molt prop d´aigua.


no es la primera vegada que s´observa aquet tipus de xicoteta migració entre salines de Santa Pola o Fondo i Marja de Pego.
una vegada arribem a Bernia veiem un voltor que no sabia molt bé per a on tirar i al final remolt i va cap al nort perdent-se en altura. Els roquerets volen al redoç de la muntanya i gual que els gafarrons canten i s´alimenten damunt dels pins tirant-se damunt de les plantetes florides del romer.

les serres de la Solana , Olta i Morro Toix presenten unes maravelloses vistes d´on mos trobem Juanma Ferreira i jo . També divisem el litoral de Calp i Altea.
un pr mos trobem on podriem surtir a Benissa tot per caminet on passem per una reserva de flora que actualmente està ben  senyalitzada per un gran expositor.
alguna codolleta per a beurer elsocells també trobem en el passeig que fem i observem: xou , gafarró ,sit , roquerets , falcó peregrí , cul roig , pit roig , xenots ( la cua llarga i cap negret.
xou en una roca i al Fons unes floretes de espigol que sembla estaguerem en primavera i estem en plena tardor a la millor terreta del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada