dissabte, 22 d’octubre del 2011

Becadell comú(Gallinago gallinago) al riu Algar

La serra Bernia plena de nuvols i a penes la podem vorer. L´humitat impregna tot al voltan i una foscor molt molesta fa que agafem les llanternes i frontals per tal de tindre promte les xarxes llestes per a l´ ctivitat de anellament.

Hui 3 en total queden totalment ben muntades abans que asome el sol.

Les captures no es fan esperar i a les 8h ja anellem els primer ocells.

becadell comú( Gallinago gallinago)..........1 ex
blauet( Alcedo atthis)........................2 exs
Paxarell( Carduelis cannabina)................7 exs
Coeta torrentera( Motacilla cinerea)..........1 ex
careta taronja( Strilda astril)................1 ex
buscarla de canyar( Acrocephalus scirpaceus)....5 exs

Però la que més teniem ganes de totes les captures de hui ha segut sense dubte el becadell comú.Ja fea setmanes que el veiem i no podiem capturar-lo.


podem trobar-la a les zones humides del Països catalans d´octubre a abril com hivernant.Menja cucs i petits invertebrats ficant el seu bec al fang.
El seu vol en zg-zag és molt ràpid i produeix un sorol característic que l´acompanya quan vola pel la vibració de les plomes externes de la cua.
Nia a l´Europa Central i el seu hàbitat és de terrenys pantanosos tan d´interior com de litoral.Podem voler-lo sol per la voreta del riu camuflat dins de l´herba.

En un dia tant húmit com hui hem asistit un grapat de gent tota molt capacitada per a treballs de camp: Ivan( que promte farà l´examen), Carlos, Juanma, Toni Mulet, Ivan, Any , Adrian i el que escriu aquet petit text.














Ja en la gola del riu on veiem uns surfistes pel vent i les oles que hi han s´ha acaba la jordada ´per a nosaltres en unes observacions de molta importacia.Gall de canyar, riatlleres, cabussonet, fotxa comuna i 1 ex de moruna, ànecs coll verd, garceta gran, garceta comuna, espulgabous, cagaestaques 1 ex, i un limícola que no puc vorer bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada