diumenge, 29 d’abril del 2012

Anellem a la Salina de Salines amb el grup Heliaca

la llacuna de Salines és una llacuna endorreica de la provincia d´Alacant situada a 2 kms de la localitat del mateix nom.Es tracta d´un llac salat que arreplega l´aigua que baixa pels barranc de la Serra de Salines i les seues serres de la rodalia.També tenim la llacuna de Villena actualment seques les dos. La llacuna on hui hem anellat per primera vegada te aigua que procedeix de la EDAR del poble de Salines.El tarai es la principal formació vegetal que hi habita formant un petit bosc molt tupit i interesant per a donar suport a l´avifauna( oronetes, camallonga, rossinyol comú,cucut reial, blanca, rossinyol bort, caullà...) existent, també veem una població de carrisar molt important. La llacuna podriem dir que te deficiències com per exmple: deficient depuració de les aigues que aalí arriben, restes de mangueres d´un antic reg a goteo, invassió de pinada dins del seu perímetre i adecuació per a ser visitada. També et podria disenyar un itinerari ecològic per part de membres de Heliaca, ja que tenen molta informació de primer ma respecte a aspectes : ecológics, geoloógics i arqueológics.Aquet transecte donaria un impuls per a que la llacuna siga novament valorada.
Comentar que Elias Gomis i Carlos Perles junt a Luis Sogorb van instalar les 4 xarxes per a capturar i anellar els ocells.Hi ha que donar-le les gracies a Luis Sogorb per pensar amb nosaltres per dur endavant aquet treball de reatlitzar una jornada d´anellament i a Elias Gomis per deixar-me les fotos.També a Carlos Perles per ajudar a anotar i muntage de les xarxes.A l. Enrrique per les seues informacions ornitológiques de la llacuna i altres detalls científics.
Dins de la tasca d´estudi , defensa del media ambient que el grup Heliaca de Monofer realitza duran fa mes de dos dècades. Aquet treball d´anellament a la llacuna és una campanya de sensibilització dels valors naturals que l´entorn de la llacuna té.Aquet grup de gent de naturalistes vol tornar a donar-li l´importància que la llacuna va tindre per la década del anys 90 que si que tenia aigua i aparegueren espécies com: flamens i grues. El matí va passar de forma ràpida ja que estavem molt agust gaudint de la natura i xarrant en bons amics, les captures van ser: 4 exs (Sylvia borin), 2 exs de (Luscinia megarhynchos),2 exs de (Phylloscopus collybita),1 ex de (Phylloscopus trochilus),1 ex de (Sylvia atricapilla)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada