diumenge, 6 de maig del 2012

L´illa de Benidorm i riu Algar

L´illa de Benidorm és com una finestra oberta a la natura, cria en aquet marc incomparable una llista llarga d´ocells:gavina corsa, gavinot, escateret, facia palida, xenot, merla, garceta blanca i el falcó i com no el corb marí emplomallat.Aquet ès el que jo he vist al arribar a l ´Illa per motius de Kayac , ja que la IV edició de la Challenger que et celebra a la Vila Joiosa, fa que els meus fills palegen formant part del 200 participant que te la prova a nivell internacional.
El corb marí emplomallat ès del meu amic Fernando Camuñas que fa uns anys va realitzar la foto per Santa Pola. la vesprada estaguerem al riu anellant i molt bona gent ens va acompanyar: Julia, Elias, Carlos, Eva i Carlos junios que ès un xiquet encantador i molt llest per a la natura.També Santa i Miguel i Patricia estagueren amb nosaltres. La part negativa va ser trobar un xot atropellat a la carretera prop de una xopera.La varietat atropellada era prou més fosca.Aquet petit rapinyaire nocturn viu a les zones de ribera i fa el niu en forat de arbres com: xops, o altres de soca grossa.La seua alimentació depen de la zona podent capturar insectes i petits vertebrat.Una parella de papamosques( Ficedula hypoleuca )van poder observar al costat d´una basseta que capturaven insectes i tornaven al meteig lloc.
La foto pertany al meu bon amic Raul Gonzalez que prompte eixirà un dia amb nosaltres. El ocells anellats no va sen molt, al voltant de 15 exemplar que pertanyen a les següents espècies: coeta blanca, teuladí,papamosques gris,oroneta comuna, buscrla de canyar i rossinyol bort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada