dissabte, 24 de novembre del 2012

Tita de costa( Anthus petrosus) al riu Algar i formiguer a serra Bernia

El cabal del riu baixa molt creixcut i ja ès la segona setmana , a la surtida de l´EDAR el canvit de temperatura fa que  et produiexca un vapor al costat de les xarxes on hui les captures son poques: 1 coeta torrentera, una comuna, 4 mosquiter, una buscarla de canyar i una titella de costa que Juanma i jo messurem i lliberem ràpidament.El hide que Juanma Ferreira s´ha construit ja comença a donar bons resultats. La sessió de hui ha deparat unes fotos de formiguer que no esperavem, n´encara que ell en té unes molt conseguides entrant a la caixa niu que té instalada en un pi. Altres ocells que visiten i s´alimenten en la Serra Bernia son: xou, merla, teuladí, gafarró, capellà, ferreret.







alguns exemplar poden romandre a l´hivern pero no sembla ser una cosa molt habitual ja que es tracta d´un au trasahariana i fa una migració quan arriba agost.
Habita zones properes a conreus , arbres vells i boscos de ribera. La serra Bernia podria ser una zona de bosc que també te conreus de secà com olivera i garrofer i alguns atmetlers.Aqut indret disfruta de nombrossos arbres vells en abundància de forats, els quals nesesita. També li agrada que la zona siga rica amb molta formiga, de les quals s´alimenta introduint la seva llaga llengua dins dels caus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada