dijous, 6 de desembre del 2012

observacions al riu Algar i al camp de futbol ( Accipiter nisus) ataca una coeta blanca.



Els ànecs  coll verd quan arribem a la zona d´anellament volen armant un sorroll fort i espantat-vo tot. Nosaltres a lo nostre i pasem un matí de lo més fresquet amb una nombrosa quantitat d´anellaments i observacions dins del riu i al seu voltant.A primera hora escoltem el blauet, pit roig, xous, cardeneres, gafarrons, verderols i estornells.

Pel llit del riu, cap amunt els corbs marins pujen al pantanet i també a les pedres del riu per estar una bona estona amb les ales obertes. Bon matí Ana Abelllanas tira una maneta per tal de muntar i realitzar la tasca. De tot el que hui ocorreix podriem dir que la buscarla de canyar ( Acrocephalus scirpaceus) el tenim invernant a la nostra estació d´anellament i creem que també a tot arreu del riu.El mosquiter comú i el tellerol de casquet han segut hui les màximes representatives en les captures per ser anellades.


imatge cedida per el meu amic Visent Selles




pocs son els roquerets que volaven pel riu on altres anys hem anellat nombrosament mots exemplars d´aquet ocell tan enigmàtic.Lluis Fidel aporta una imatge per tal de il.lustrar aquet blog.



La coeta groga cau per a ser anellada i després d´observar-la en atenció la lliberem , també una coeta torrentera i un altra que logra fugir blanca. Destacar la gran quantitat de coetes blanque que hi han al riu i al camp de futbol, on fent -mos la cerveseta observem com un esparver ataca una que pasturava per la gespa, i despres de uns quants moviments logra esquivar l´esparver. Tots nosaltres no podiem creur-ho.



ja fa algunes setmanes que tenim al riu Algar les bequerudes que cerquen llocs on la corrent siga no molt forta i haja fang per obtindre cucs i altres invertebrats per tal d´alimentar-se.

aquet au provinent del llit del riu entra dins del recinte del camp on estava celebrant-se un partit al altre camp justament pegat al d´herba i on s´ha vist l´atac a una coeta blanca, unes 10 coetes menjaven pe la gespa.Agraïr al meu amic Miquel Tirado la imatge del esparver( Accipiter nisus). Estavem Jose Alcaraz, Toni Mulet , Juanma Ferreira i Toni Zaragozi. Molts aconteciment passen devant nostre i de vegades no ho veem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada