dilluns, 17 de desembre del 2012

Daurada grossa ( Pluvialis apricaria) a les inmediacions del riu Algar


Avisats per Wylli el dissapte, després d´anellar al lloc de sempre. Acudim un nutrit grup a observar el xirlot també anomenada daurada grossa en llengua coloquial o vulgar.Uns antics bancals que hi havia taronger, llimeres i abandonats pel amo fea temps.Actualment totalment arrancats d´arrel l´indret forma un prat verd amb algunes zones de sorra i altres de herba baixeta i poc creixcuda. Lloc ideal per a la daurada grossa que s´alimenta generalment denit de cucs, insectes e invertebrat petits.

Provinet de latituds molt mes al nort com Escòcia i Islandia emigren en arribar l´estiu i poden arribar a la nostra terra i passar estones més o menyis llargues de temps, de moment ja fa varis dies que el tenim en aquets prats verds que anaven destinats per a horts per als majors.

En el moment de fer aquestes imatge poc remirades erem : Any, Toni Mulet, Laura, Ana , Jose Alcaraz i el que escriu.En un principi no podiem vore´l i després de que surtiren les aloses vulgar 6 exs i Juanma va arribar a vor´n 12 exemplar fa uns dies. 






Au molt simpàtic i de caràcter gregari però al anar sol pareix que presenta un grau de escarotament molt elevat i a poc que intentavem Jose i jo arrimar-nos volava emitin uns xiulits molt caracterítics, que recordaven a un xorlit.
Tots varem disfrutar de l´observació i comentarem que la sort havia estat del nostre costat amb una observació digna de gaudir per tot el nostre grup.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada