dissabte, 15 de desembre del 2012

El cercavores( Prunella collaris) al forat de Bernia.



Hui tenim un fi i ès pujar al Forat de Bernia amb una tasca fixa, fotografiar el cercavores. A les 11 del mati ja teniem la nostra faena feta haviem disfrutat a escasos metres de la presència de 6 exs de cercavores tots a la mateixa boca del Forat , on podem vorer i contemplar una panoràmica expectacular.







Toni i el seu goset , Wylli , Ana Abellanas , Pau , Laura i el fotograf que si en descuide no eix per tardar massa.Un muntó de persones han pasasat pel Forat mentre dura l´estona que disfrutem captant imatges de cercavores.També disfrutem d´altres ocells com: corbs fent parada nupcial, mallerenga petita, merlade collar, esparver, sit,passaforats....etc







El cercavores ( Prunella collaris ) és típic d´ambients Alpins, situats entre limits superiors als arbres de 2300 fins 3000 m aproximadament , es pot trobar a una altitud menor, mentre hi hagi hàbitats semblants. Al nord d´Espanya s´el veu a altituds mes baixes i també quant hiverna el podem trobar a Puig Campana i Serra Bernia.

L´escursió ha segut molt enrriquidora i entretenguda per a tots, també veem vegetals: carrasques, petorrera, ullex, romer en flor, camame, falgueres, fleig , camamirla passada i un sinfin d´altres espècies.Tornant bevem en la font prop dels corrals aigua fresca i bona.

I acabem en el baret de la Casilla que l´han obert i cauen 3 jarres d´un liquid frecs i daurat , rises i anècdotes posen fi a la jornada que voldria que tornaren a realitzar cualsevol dia de vacances de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada